В Україні планується запровадити інститут префектів – посадових осіб, які будуть здійснювати адміністративний нагляд на місцях

10:32, 4 січня 2023
Денис Шмигаль повідомив, що у 2023 році продовжиться реформа децентралізації.
В Україні планується запровадити інститут префектів – посадових осіб, які будуть здійснювати адміністративний нагляд на місцях
Джерело фото: golos.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Під час засідання Уряду 3 січня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що у 2023 році продовжиться реформа децентралізації. Ідеться про запровадження інституту префектів — посадових осіб, які будуть здійснювати адміністративний нагляд на місцях.

«Префекти — це неполітичні особи, що представлятимуть державу і стежитимуть за конституційністю ухвалених на місцях рішень. За зразок нашої моделі взятий найкращий європейський досвід, який довів свою ефективність. Після завершення воєнного стану на часі будуть і зміни до Конституції, які фіналізують реформу децентралізації. У підсумку отримаємо збалансовану, дієву та європейську систему управління зі спроможними громадами», — наголосив Прем’єр.

Крім того, Шмигаль зауважив, що продовжиться реформа управління держвласністю. За словами очільника Уряду, буде збережений курс на приватизацію, водночас у деяких секторах держава буде активним гравцем насамперед через чутливість цих секторів для питань національної безпеки.

«У 2023 році будемо рухатися шляхом створення єдиних державних компаній у сфері трьох стратегічних ресурсів: землі, води та лісів. Замість розпорошеності, яка породжує корупцію, уніфікація та суворий контроль за діями менеджерів. Державна власність має приносити прибутки Україні для її стійкості сьогодні та для її розвитку завтра», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що так само продовжиться реалізація реформи державного управління.

Як зазначають у департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, Шмигаль наголосив, що «чиновників має стати менше, а міністерства мають займатися напрацюванням політик і правил, а не управлінням реальним сектором».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду