ГПУ встановила організаторів вбивства Вороненкова, - ЗМІ

Генпрокуратура України у відповіді на запит російських правоохоронців назвала організаторів вбивства екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова

Про це повідомило джерело в правоохоронних структурах, передає Depo.ua з посиланням на "Росбалт".

Повідомляється, що одним з них є "злодій в законі" Володимир Тюрін, іншим - неназваний власник кримського банку. Напередодні вбивства Вороненкова вони зустрілися в Криму для обговорення підготовки злочину. Відзначається, що Тюрін є колишнім чоловіком вдови Вороненкова Марії Максаковою.

"Перший — це Володимир Тюрін — колишній чоловік Марії Максаковою, яка потім вийшла заміж за Вороненкова. Другий — власник банку, що працює в Криму. Вказані дати, коли вони нібито зустрічалися на півострові для обговорення підготовки злочину. Далі йдуть відомості про тісні зв'язки Тюріна і банкіра з кримінальним світом і російськими спецслужбами. Все ведеться до того, що дані дві особи нібито організували вбивство за дорученням співробітників цих спецслужб", - заявило джерело.

При цьому джерело зазначило сумнівність наданих ГПУ дані, стверджуючи, що вони були взяті з "російських корпоративних ресурсів".

"З ним (відповіддю ГПУ - ред.) працюють, інформація зіставляється з даними, отриманими СК РФ (Слідчим комітетом - ред.) і оперативниками", - додав він.

У свою чергу, вдова Вороненкова Марія Максакова в коментарі російському агентству РБК заявила, що Генпрокуратура не надавала ніяких відомостей російській стороні.

Нагадаємо, 10 серпня співвиконавцю вбивства екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова продовжили термін тримання під вартою ще на 2 місяці.

16 червня у Павлограді Дніпропетровської області затримали місцевого активіста Ярослава Тарасенка у справі про вбивство екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова.

За даними прокуратури, Ярослав Тарасенко привіз кілера до місця вбивства Вороненкова.

Довідка: 23 березня на перетині вул. Пушкінської та бульвару Шевченка, біля готелю "Прем'єр Палац", вбили екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав в Україні політичний притулок. 24 березня опубліковане відео розстрілу. Дістав поранення ще й охоронець, який зміг сильно поранити кілера. На місці злочину вилучили пістолет і 20 гільз. Кілером виявився Павло Паршов, що розшукувався дніпровськими правоохоронцями за вчинення злочинів, передбачених ст. 205 та 209 КК України (фіктивне підприємництво та легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Згодом ЗМІ назвали ім'я спільника Паршова - екс-бійця "Правого сектору" і "Донбасу" Ярослава Левенця.

У лютому Вороненков дав слідству у справі екс-президента Віктора Януковича "цінні свідчення", які, проте, засекречені прокуратурою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme