"Веземо Благодатний вогонь": делегація ПЦУ потрапила в храм Гробу Господнього

34,4 т.
'Веземо Благодатний вогонь': делегація ПЦУ потрапила в храм Гробу Господнього

Делегація Православної церкви України у Велику Суботу, 27 квітня, в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі стала свідком сходження Благодатного вогню.

Як розповів OBOZREVATEL член делегації ПЦУ, народний депутат від фракції Блок Петра Порошенко Сергій Рудик, всі учасники делегації потрапили в храм.

"Вся делегація потрапила в храм, ніяких проблем з доступом не було. У нас приблизно 30 чоловік, всі, хто хотів – отримали вільний доступ до святині. Зараз їдемо в аеропорт з Благодатним вогнем, незабаром будемо в Україні", – пояснив Рудик.

Читайте: Спека та різке похолодання: синоптики дали прогноз на Великдень і травневі свята в Україні

При цьому нардеп підкреслив – делегація прибула в Єрусалим офіційно. В її складі були священики ПЦУ, а також делегати від Собору. Також, за словами нардепа Рудика, опублікована в окремих ЗМІ інформація про нібито недоступний ПЦУ в храм – фейк.

Сергій Рудик

Раніше спікер ПЦУ Іван Сидор раніше повідомляв, що офіційна делегація Православної Церкви України вирушила до Єрусалиму за Благодатним вогнем, отримавши благословення від Митрополита Єпіфанія.

Благодатний вогонь вважається символом нерукотворного світла Воскресіння Христового. Вогонь з'являється з нізвідки і не обпікає рук.

До сих пір сходження Благодатного вогню не пояснено з наукової точки зору. Християни вірять в божественне походження вогню і в те, що він займається за молитвами паломників і православного патріарха. За переказами, якщо Благодатний вогонь не зійде, це стане жахливою ознакою для всього людства, а присутні в храмі загинуть.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в мережі були опубліковані перші відео і фото пасхального дива. З північної і південної сторін каплиці, зведеної над Гробом Господнім, вірменський і православний священики подали вогонь, який самі священнослужителі називають Світлом правдивим.