СБУ завершила слідство у справі Савченко і Рубана

СБУ завершила слідство у справі Савченко і Рубана

Укрінформ
Служба безпеки і Генпрокуратура завершили слідство у справі щодо народного депутата Надії Савченко та Володимира Рубана, яких звинувачують у підготовці теракту та спробі повалення державної влади. 

Цю інформацію Укрінформу підтвердила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган.

"Розслідування відносно нардепа Савченко і Володимира Рубана завершене", - сказала вона.

За словами Сарган, матеріали кримінальної справи передані сторонам захисту для ознайомлення.

Вона повідомила, що більш детальна інформація буде оприлюднена 2 серпня о 13 годині під час спільного брифінгу Генпрокурора Юрія Луценка і першого заступника голови СБУ Віталія Малікова на полігоні УСО "Альфа" в Обухівському районі на Київщині.

Читайте також: Матіос обіцяє, що справа Савченко за лічені дні дійде до суду

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави. Згодом суд вже двічі продовжував термін тримання Савченко під арештом - до 13 липня і до 10 вересня відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-