|
Страница 1 из 1
|
[ Сообщений: 16 ] |
|
Автор |
Сообщение |
Величар
|
Заголовок сообщения: Свято Купала Добавлено: 10 июн 2007, 16:31 |
|
 |
Почётный ZаБорАвец II ст. |
 |
Зарегистрирован: 15 мар 2006, 19:10 Сообщения: 272 Откуда: Запоріжжя
|
Запрошуємо Вас на свято Купала – давне свято Слов*янського Роду.
Святкуємо з вечора до рання!
У найкоротшу ніч на священній землі о.Хортиця запалає купальський вогонь – символ Сонця - і горитиме до ранку. Будуть поєднані Вогонь з Водою і повінчані молоді пари. Покажуть козаки свою силу, а дівчата гадатимуть на судженого. І кожен зможе очиститись вогнем тричі перестрибнувши через купальсбке вогнище.
З початком ночі закінчиться час весняного Сонця – Ярила і зранку настане час Купала, літнього Сонця що дає найбільше тепла і світла.
Всіх, хто бажає відчути могутність Віри Предків, подих сивої Давнини, чарівний світ Природи запрошуємо 23 червня на о.Хортиця, туристичний пляж поблизу санаторію “Запорожсталь” на Старому Дніпрі. Початок підготовчих заходів – о 18:00. Хто не знає місцевості приходте на 9:00, 15:00 і 18:00 на залізничну станцію “Запорізька Січ” що на Хортиці. Знайдіть молодь у народному одягу і військових одностроях – Вас проведуть.
Контактні тел. : 8-066-153-71-79, 220-31-27, 8-063-671-47-21.
Вернуться к началу |
|
 |
Величар
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 12 июн 2007, 17:48 |
|
 |
 |
|
Це не створення нової партії - це народне свято. Хочеш - приходь.
Вернуться к началу |
|
 |
Умс
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 09 июл 2007, 13:15 |
|
|
А мне говорили, что свято купалы было 7 июля, мы пили за это.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Jinger
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 09 июл 2007, 16:43 |
|
 |
Модератор |
 |
|
А мне тоже можно прийти?
Надеюсь разница во взглядах не сделала нас врагами 
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Гость
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 09 июл 2007, 16:51 |
|
|
Jinger писал(а): А мне тоже можно прийти? Надеюсь разница во взглядах не сделала нас врагами 
Червень - это июнь. Куда приходить?? 
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
смит
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 09 июл 2007, 20:34 |
|
|
Праздник Ивана Купалы прошел более двух недель назад.
Просто неутомимый УМС поднимает усопшие ветки в топик форума. Поможем бедолаге справиться с порученным делом?
Я уже начал.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Величар
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 10 июл 2007, 20:27 |
|
 |
 |
|
Трохи роз*ясню:
Свято Купала (Купайла) - день (саме день) літнього сонцестояння. Воно триває приблизно 3 доби тож без порушення Звичаю можно переносити на пару днів вперед-назад. Нічні заходи -стрибки через вогонь, вінки-так би мовити, підготовчі заходи. Основна подія - зустріч сходу Сонця наступного дня. На якому цього разу були більшість рідновірів присутніх на святі, 2 козака з Мелітополя(христяни) і один скінхед.
6-7 липня - наслідок пристосування христянського календаря до етнічного руського/українського. Христянський календар з часом посунувся (на декілька хвилин щороку) і дати з*їхали наперед. Католики трохи виправили в себе.
Згадайте такий маразм як "Старий Новий Рік". Так само наслідок неузгодженості календарних систем. Державної що пов*язана на христянській і народної що грунтується на астрономії.
Пропоную розмежувати: 21-24 червня - Свято Купала. Народне, астрономічне. 6-7 липня - Свято Іоана Хрестителя-Предтечі. Христянське, з елементами обрядів Свята Купала. Плагіат. смит - не помиляйтесь в наступному- просто Купала, без Івана(Іоана)
До речі ми проводили звичайне Славлення(Богослужіння) ввечері 60-го липня. Більшість мабуть подумали що це і є свято Купала бо повторили деякі обряди. Взагалі Купала - Бог літньго Сонця, один з ликів Дажьбого і його час - від літнього сонцестояння до осінього рівнодення(тоді інше свято, але про те згодом).
Jinger - перепрошую,але ви запізнились. Занотуйте на наступний рік. Приходте на Свято Перуна 21-22 липня(конт.тел. 8-066-153-71-79). Але мене там не буде. Десь на початку серпня я проведу ще один цікавий захід на Хортиці де зможем особисто поспілкуватись. Як вас повідомити?
Вернуться к началу |
|
 |
смит
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 11 июл 2007, 00:07 |
|
|
= Величар, ежели кто с душой восстанавливает народные праздники- так Бог в помощь.
= правда, противопоставлять (пытаться поссорить как бы) Православие с народными праздниками на Украине - не вижу смысла.
= согласитесь, что совершенно несвоевременно поднятый Джингером вопрос в свете происходящих политсобытий и подавления свободы слова подавлением сайта Запорижжя.ком (третий раз)- заставляет заподозрить Джингера в каких-то происках.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Jinger
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 11 июл 2007, 14:43 |
|
 |
Модератор |
 |
|
Смиииит! Г-н Смит. Уважаемый Смит...
Мне, как человеку абсолютно равнодушному к судьбе Вашего сайта, совсем не интересно знать что и как у Вас.
Это Ваши проблемы. Почему я должна переживать за судьбу З.к.?
Не вижу сенса.
Спасибо, Величар, за инфу. Я знаю, как Вас найти. 
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
смит
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 11 июл 2007, 21:27 |
|
|
Jinger писал(а): Смиииит! Г-н Смит. Уважаемый Смит... Мне, как человеку абсолютно равнодушному к судьбе Вашего сайта, совсем не интересно знать что и как у Вас. Это Ваши проблемы. Почему я должна переживать за судьбу З.к.? Не вижу сенса. Спасибо, Величар, за инфу. Я знаю, как Вас найти. 
= так вы дама?
= та бога ради, мадам (мадмуазель), от вас же никто ничего не требует!
= пусть вас не волнует этих глупостей! Подумаешь, свобода слова уничтожается. Все журналисты к этому давно привыкли, а непрофессиональным писателям могли бы отнестись снисходительно :-)
= короче- просто игнорируйте, раз вам неинтересно- и всего делов! В чем проблем?
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
смит
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 11 июл 2007, 22:39 |
|
|
= а, понял- это же я вам упрек сделал.
Ну, ежели это без умыслов- приношу Вам извинения. Я подумал- просто тему про З.ком вытесняют.
= хотя, если Вы и без форума знаете, где найти Величара-? Впрочем, в любом случае это Ваше дело и Ваше право и я вам не указ :-)
= ежели я за свободу слова, так не только за себя, но и за любого другого :-)
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Jinger
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 12 июл 2007, 14:12 |
|
 |
Модератор |
 |
|
смит писал(а): = так вы дама?
Удивлены? 
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Jinger
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 12 июл 2007, 14:13 |
|
 |
Модератор |
 |
|
смит писал(а): = а, понял- это же я вам упрек сделал. Ну, ежели это без умыслов- приношу Вам извинения. Я подумал- просто тему про З.ком вытесняют. = хотя, если Вы и без форума знаете, где найти Величара-? Впрочем, в любом случае это Ваше дело и Ваше право и я вам не указ :-) = ежели я за свободу слова, так не только за себя, но и за любого другого :-)
На том и сойдемся. пожмем друг другу руки. и каждый - в свободное плавание. 
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Величар
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 12 июл 2007, 19:19 |
|
 |
 |
|
Сміт - про що це Ви? Як це "поссорить" Православ*я з народними святами? Ми є Православні. www.alatyr.org.ua.
Jinger - скажіть як Ваш нік (чи ім*я) пишеться по кирилицею. І наступні 2 тижня в Запоріжжї Ви мене не знайдете.
Вернуться к началу |
|
 |
Jinger
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 13 июл 2007, 13:59 |
|
 |
Модератор |
 |
|
Я поняла ,что в ближайшее врема Вас не будет из предыдущего поста.
Кириллицей? Зовите меня просто - Джингер. 
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
|
Страница 1 из 1
|
[ Сообщений: 16 ] |
|