Запоріжці організували перевірку діяльності запорізької влади по виконанню програми боротьби з карантинними травами.
Виявили, що використання нового препарату не дало потрібного ефекту бо оприскування проводилось не якісно, з пропусками, тому там де телебачення показувало як знищують ним амброзію, в парку Перемоги і в районі Діагональної, амброзія продовжує рости.
Газони на центральних вулицях покошені, але й на покошених газонах квітує амброзія, в дворах багатоквартирних будинків є зарослі амброзії, в районі Антенної, Возненсеновки, ДК Орбіта і інших вона просто величезна. Покошені пустирі і парки на Бабурці стали місцем для комфортного цвітіння тисяч невеличких амброзій, котрі отравляють життя мешканцям міста.
Активісти побачили в зарослях амброзії порушення ст 50 Конституції, котра гарантує нам здоров'я довкілля, тому написали заяву до мера міста Буряка з вимогою покарати винних у неприйнятті дієвих мір для знищення амброзії. Заява ця не єдина. З'явились послідовники котрі в понеділок-вівторок готують заяву з перевіркою інших територій, деякі активісти вже вивчають можливість заставити владу знищити ВСЮ амброзію через суд.
Можливо саме тиск виборців заставить владу дійсно знищити амброзію.
Текст заяви Меру міста Запоріжжя Буряку Володимиру Вікторовичу
Заява
Ми , ті що нижче підписались, жителі Запоріжжя Ралик Микола Омелянович. ****мешкає за адресою ****, Біла Наталія Петрівна *** мешкає за адресою ****, Петен - Ступакова Наталя Михайлівна, ***, мешкає по вул. ***
Склали цей документ про те що в перід з 23 по 26 серпня 2016 року нами було виявлено не виконання вимог правил благоустрою в Запоріжжі, а саме на вказаних територіях не знищена амброзія, вона цвіте і наносить шкоду жителям Запоріжжя.
Території з амброзією позначені на карті
https://drive.google.com/open…
В зв'язку з тим, що незнищення амброзії привело до порушення ст 50 Конституції України "Кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди." , вимагаємо покарати тих, хто мав забезпечити відсутність амброзії в Запоріжжі в тому числі за допомогою адміністративних покарань порушників і підготовки
обгрунтування для прийняття рішень про виділення коштів на знищення амброзії і не зробив цього. Також вимагаємо терміново ліквідувати амброзію в тих місцях, де ми вказали.
Таку заяву ми сьогодні відправляєм у відділ звернень мерії. Хто не встиг передати інформацію по тих ділянках, де він виявив зарослі амброзії, або хто присилав, але я не зміг їх викласти на карту присилайте мені дані і ми будемо робити додаткову заяву на інші ділянки.
Карта з фото тут
https://drive.google.com/open?id=1mJrbM ... sp=sharing