Заголовок сообщения: Re: Пешеход, даже на зебре смотри по сторонам !
Добавлено: 31 июл 2015, 23:43
Почётный ZаБорАвец III ст.
Шабля писал(а):
Щоб зняти усі питання - машина є, права є, майже всю Україну на своїй машині об'їхав, ПДР знаю, і на машині дуже суворо їх дотримуюсь. Злоба не до тих хто за кермом, а лишень до тих дибілів, які своєю безглуздою поведінкою постійно погрожують мому життю, і життю моїх близьких. Коли я на машині ці дибіли летять в лоб на обгін та проскакують на червоне, коли я на велосипеді ці дибіли пролітають зі швидкістю боліду, коли я пішки ці дибіли не скидають швидкість на переходах. І хай їх меншість у порівнянні з загальною кількістю автомобілістів, але саме ці дибіли створюють ті 5000 трупів, та 50 000 поранених щорічно. А інші вилазять на форуми, та починають їх захищати, та звалювати вину на пішоходів, які винні вже тільки тому, що вийшли з дому без броніжилету, та не мають навичок ніндзя.
Ой не чеши . Нет у тебя не машины , не прав , ничего у тебя нет . Отсюда и злость такая ко всему что с мотором . По твоему пешеход в априори не может быть не прав . Как заработаешь себе на машину первую, поймаешь дятла пешехода - пиши .
Ясмотрю тут все жопой читают! Спор из-за чего, чтоб ответственность якобы одинаковая, но постойте один управляет хреновиной в 1.5-3тонны весом , летающей 100 км в час ппрошёл спец обучение , сдал экзамен. А пешеход просто в школу идёт.
Добавлено: 01 авг 2015, 08:20
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-
Будете своє рукаліцо робити коли ми змінемо ПДД, і таким придуркам як тут деякі в темі доведеться або їхати як люди, або сплачувати величезні штрафи. Ми над цим працюємо.
Мені завжди подобається як такі теми називають. Хоча б хтось назвав тему "Водій, дивись хоть іноді куди їдешь, а краще хоча б раз на тиждень скидай швидкість до безпечної перед пішоходним переходом". Це схоже на ситуацію, коли містом ходить бовдур та махає зарядженою рушницею, а коли вона раптом стріляє звинувачують якусь випадково постраждалу людину, бо вона без бронежилету вийшла на вулицю.
Я позавчера ехал по ул. Победы, напротив гор. ГАИ со скоростью 50 км/ч. Выбегает(!) урод на пешеходный переход прямо под машину. Я для него не существую вообще! Хорошо, что легковая, что у меня хорошая реакция и двадцатилетний опыт! Объехал, выматерился и поехал дальше. А надо, наверное, было начистить рыло. К слову, я был на работе, на служебной машине. Никакой дискриминации. Шабля! К чему Ваши Vысеры? Мы все хотим безопасности. У меня тоже есть семья, дети, и я не хочу (Вы наверное удивитесь) калечить других людей и ломать им и себе жизнь. Водитель грузовика из ролика урод и сядет в тюрьму. Но человеческий фактор никто не отменял! И здоровье людям ни один суд не вернёт. Поэтому, с точки зрения безопасности, а не личных амбиций, тема абсолютно актуальна.
Добавлено: 01 авг 2015, 22:44
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-
Висер це ти сам (нічого особистого, тільки перехід на твою мову). По темі: ти їхав 50 км\год, і цим зберіг життя "уроду" який є чиїмось батьком, або сином, або чоловіком. А хтось інший буде їхати і збереже життя іншого "уроду", який виявиться вже твоїм близьким родичем. У цьому і є сенс популяризувати безпечну швидкість по місту, та підвищену відповідальність водіїв небезпечного транспорту, а не пропаганду навішування вини на пішоходів. Тема актуальна, назва неактуальна.
Добавлено: 01 авг 2015, 22:59
ЧастоПисец
это здорово, что водители будут ездить по правилам и беречь жизнь "уродов".Вопрос в другом,почему совершенно не рассматривается ответственность пешеходов? Где в правилах написано, что водители должны подумать "о этом дураке"который переходит как хочет, на свой красный, например, или с детем в неположенном месте? Водители должны и об этом думать? Каждый участник ДД должен думать о своей ответственности на дороге.
Добавлено: 01 авг 2015, 23:21
ЧастоПисец
Т.е. Вы не слышите собеседника? Я ничего не доказываю, а Вы - да! Когда заканчиваются аргументы, на личности переходим? Необходимо говорить в том числе и об ответственности пешеходов. Нельзя решать проблему однобоко. Развивать культуру вождения важно! и пропагандировать соблюдение правил дорожного движение необходимо, начиная с садиков и школ. А гарантии по детям и послания другим людям пусть вернутся к Вам, Шабля.
дискуссия в теме напомнил анекдот : на вашу тещу напала свора собак! - Сами напали - сами пусть и отгавкиваются! Я, лично, с Шаблей уже давно в диалог не вступаю, ибо - бесполезно. У него все, кто имеет отличное мнение : или з глузду зъiхали или шо вы мелете.
_________________ «-„Ад пуст. Все бесы здесь.“ (с) Уильям Шекспир.
Я никого не призываю нарушать нормы Конституции— за вас это сделает наша власть!
4.14. Пешеходам запрещается: а) выходить на проезжую часть, не убедившись в отсутствии опасности для себя и других участников движения; б) внезапно выходить, выбегать на проезжую часть, в том числе на пешеходный переход; в) допускать самостоятельный, без присмотра взрослых, выход детей дошкольного возраста на проезжую часть; г) переходить проезжую часть вне пешеходного перехода, если имеется разделительная полоса или дорога имеет четыре и более полос для движения в обоих направлениях, а также в местах, где установлены ограждения; ґ) задерживаться и останавливаться на проезжей части, если это не связано с обеспечением безопасности дорожного движения; д) двигаться по автомагистрали или дороге для автомобилей, за исключением пешеходных дорожек, мест стоянки и отдыха.
Добавлено: 01 авг 2015, 23:50
ГигаПисец
Довелось мне не так давно побывать в городе Ильичевске(под Одессой). Там местных от приезжих можно отличить по тому, как они переходят дорогу. Местные на зебре переходят не глядя. Водители очень дисциплинированные - ты еще к дороге не подошел, а он уже притормозил.
Добавлено: 02 авг 2015, 00:28
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-
Takaja писал(а):
Довелось мне не так давно побывать в городе Ильичевске(под Одессой). Там местных от приезжих можно отличить по тому, как они переходят дорогу. Местные на зебре переходят не глядя. Водители очень дисциплинированные - ты еще к дороге не подошел, а он уже притормозил.
Так в усіх цивілізованих країнах відбувається, але у нас тільки у деяких містечках. А у великих містах забагато поки що людей з автомобілізмом головного мозку, тому нам до такого ще далеко.
Добавлено: 02 авг 2015, 00:57
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-
Картинка для автомобілезалежних. Подумайте що б було, якби у нас 85% дітей завтра виїхали в школу на велосипеді, і скільки з них повернулися додому живими, і чи є ця ситуація нормальною.
Злоба не до тих хто за кермом, а лишень до тих дибілів, які своєю безглуздою поведінкою постійно погрожують мому життю, і життю моїх близьких. Коли я на машині ці дибіли летять в лоб на обгін та проскакують на червоне, коли я на велосипеді ці дибіли пролітають зі швидкістю боліду, коли я пішки ці дибіли не скидають швидкість на переходах.
заради справедливості цей список треба поповнити дибілами, які на червоний переходять/перебігають, дибілів, які непоспішаючи йдуть метрів за 15-20 від переходу і ще й незадоволені, коли їм фа-факають, дибілів, які на вело їдуть в два три ряди
вы забыли упомянуть дебилов, проезжающих по зебре на красный. Не глядя. Там 'мертвая зона' видать в мозгах. Я таких через день созерцаю на трампарке, и с нетерпением жду установку камер видеонаблюдения. Потому что ходить на прогулку с ребенком с пневматикой неудобно
Спору нет, человек, управляющий сотней лошадей и тонной массы должен в тысячи раз быть внимательней пешехода. Однако этот факт никак не освобождает пешехода от ответственности за свою жизнь и, возможно, загубленную, по его вине, чужую судьбу. Проезжая часть-неотъемлемая составляющая современной цивилизации. Это что-то вроде её кровеносных сосудов. Это доставка товаров, продуктов, материалов, сырья и тд. и тп... Это жизнеобеспечение и сервис в самых разных формах. Шабля! Это для Вас. Вы ведь живете в городе. Пользуетесь всеми благами цивилизации. Отстаивая права велосипедистов, очень глупо и ущербно противопоставлять их другим участникам движения. Это не мир-это конфронтация. Велосипедисты на проезжей части не доставляют мне практически никаких неудобств. Они имеют такие-же права, как и другие водители. Однако подонков, носящихся по тротуару с бешеной скоростью буду, наверное, калечить.
Добавлено: 02 авг 2015, 11:29
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-
Vityok, схоже ви мене неправильно зрозуміли. Я нічого проти автодоріг і автомобілей не маю, я сам водій, і машина у деяких сферах і випадках є дуже зручним інструментом. Але також машина є небезпечною, тому сідаючи за кермо потрібно приймати на себе повну відповідальність за трагічні наслідки небезпечної їзди. Є чітка статистика, з якої видно що максимальна безпечна швидкість у місті це 50 км\год. У приватних секторах це 30км\год. У житлових зонах це 10-20 км\год. Все, ніяких космічних технологій і глибинних знань. Ця невеличка інформація про безпечну швидкість це те що дозволить зберігати тисячі життів щорічно. Про "носящихся велосипедистів" - усі види трафіку потрібно розділяти, ось і вся наука. Якщо можливості розділити немає (як наприклад у деяких містах Франції), то різні види трафіку обмежують у швидкості, наближаючи її до швидкості найлегшого учасника. Якщо велосипедистів об'єднують з пішоходами, то велосипедисти мають їхати не набагато швидше пішоходів. Нормально ж? А якщо велосипедистів об'єднують з автомобілями, то автомобілі мають їхати з невеликим перевищенням від швидкості вело. А як вам таке? От уявіть що на цсіх дорогах де можлива поява велосипедистів автомобілі змсять їхать не більше 30 км\год. Уявили? Сподобалось? А в розвинених країнах так і роблять. Ми поки що відстаємо, бо у нас багато автомобілезалежних, у тому числі серед депутатів і мерів, для яких авто це не вид транспорту, а показник статусу, та переваги над оточуючими, тому вони з таким хворим опором ставляться до будь яких обмежень для їх "ластівочок", та до будь якої критики собіподібних. А ле це питання часу, буде і на наших вулицях свято безпечно.
То есть десятитонный "Камаз", везущий корм в супермаркет, должен подстраиваться под скорость велосипедиста? Или общественный транспорт, в час пик перевозяший десятки тысяч людей на работу и обратно домой тоже должен ездить не более 15 км/ч?! Вы очень оторваны от реальной логистики. Каждый суслик агроном. По теме-ответственность должна быть обоюдной!!!
Добавлено: 02 авг 2015, 11:59
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-
Vityok писал(а):
То есть десятитонный "Камаз", везущий корм в супермаркет, должен подстраиваться под скорость велосипедиста? Или общественный транспорт, в час пик перевозяший десятки тысяч людей на работу и обратно домой тоже должен ездить не более 15 км/ч?!
Бачу вам не сподобалась європейська практика. Ну нам більше пощастило, у нас вулиці дозволяють відділити усі віди трафіку один від одного, щоб усі їхали зі своєю швидкістю. А про 50\30\15 ви собі запам'ятайте. У вас вже є безцінний досвід збереженя життя за допомогою безпечної швидкості, тож відчули все про, що я пишу не на словах, а у реальній ситуації.