Форум Запоріжжя

ЗаБор - міський портал Запоріжжя
Текущее время: 23 июл 2025, 14:55

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: 100 дней Баранова
СообщениеДобавлено: 17 июн 2014, 12:04 
Заслуженный ZаБорАвец

Вчера, 16 июня, в рамках отчета за 100 дней губернатор Запорожской области Валерий Баранов получил оценки своей работы.
Наиболее резко высказались о соответствии чиновника его должности члены Народной Рады. Из их уст прозвучал призыв "Пора прекратить прятаться за спинами крупных предприятий!" (в виду имелись "Запорожсталь" и "Мотор-Сич").
Активист запорожского майдана Василий Душный с трибуны зачитал текст обращения Народной Рады к Президенту Украины Петру Порошенку с просьбой снять Валерия Баранова с должности губернатора Запорожской области.
http://zabor.zp.ua/www/content/narodnaya-rada-trebuet-smenit-gubernatora-zaporozhskoi-oblasti

Баранов все-таки отчитался о проделанной работе
Заседание началось с почтения памяти погибших 14 июня военных минутой молчания.
"Впервые власть и люди работали в таком тесном сотрудничестве", - заявил Баранов, выходя на трибуну.
Основу его отчета составила экономическая статистика по области, утверждающая стабильность региона по сравнению с остальными в Украине. Также был сделан акцент на финансовой поддержке местными властями украинской армии и пострадавших во время зимних событий в Киеве запорожцев.
http://zabor.zp.ua/www/content/baranov-otchitalsya-pered-zaporozhtsami-o-prodelannoi-rabote

Баранов озвучил результаты социологического опроса на тему отношения к военным действиям на Востоке страны.
88% запорожцев осуждают любые попытки посягательства на территориальную целостность Украины и готовы вставать на ее защиту, уверил собравшихся губернатор.
http://zabor.zp.ua/www/content/zaporozhtsy-prinimayut-bezhentsev-s-vostoka-i-gotovy-zashchishchat-stranu

Председатель Запорожской горорганизации ветеранов Виктор Короленко отметил, что главным достижением главы региона за отчетный период стала реализация лозунга "мир и порядок", что является крайне важным для старшего поколения, которые видели войну и беспорядок.
http://www.zoda.gov.ua/news/23947/valeriy-baranov-pidbiv-pidsumok-stodennoji-roboti-na-posadi-golovi-oblderzhadministratsiji.html

Присутствовавшие на мероприятии промышленники и общественники высказали свои пожелания и предложения по дальнейшим направлениям работы главы региона.
Среди вопросов, которые требуют дальнейшего внимания со стороны власти, промышленники и предприниматели назвали переход производства на стандарты европейского рынка и поиск новых рынков сбыта, создание условий для инвесторов и работы социально ответственного бизнеса.
http://www.zoda.gov.ua/news/23948/zaporizhtsi-dali-otsinku-rezultatam-roboti-kerivnika-oblasti.html

В конце собрания известная запорожская активистка Раиса Радченко выразила свое недовольство относительно отчета о ста днях работы губернатора Запорожской области Валерия Баранова.
- Ваш отчет, как из сказки о рыбаке. Сто дней Баранова можно считать неудовлетворительными, – с трибуны сообщила активистка.
Также по информации Раисы Радченко, активистка собирается организовать круглый стол по реформированию ЖКХ.
www.ipnews.in.ua

Профиль Отправить личное сообщение  

Заголовок сообщения: Re: 100 дней Баранова
СообщениеДобавлено: 17 июн 2014, 19:19 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

:-Q У Баранова один выход , как нибудь доказать Коломойскому преданность, тогда может и останется. После Одессы Бене отдали должности губеров Запорожской,Херсонской и Николаевской области

СообщениеДобавлено: 17 июн 2014, 21:32 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

Славянин писал(а):
:-Q У Баранова один выход , как нибудь доказать Коломойскому преданность, тогда может и останется. После Одессы Бене отдали должности губеров Запорожской,Херсонской и Николаевской области

Новая форма правления - олигархат?

СообщениеДобавлено: 18 июн 2014, 03:45 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

dionis писал(а):
Славянин писал(а):

Ну в данном случае симпатии народа просто на стороне Коломойского. А если ещё он сам себе воздвигнет памятник длинной в пару тысяч км (стену Коломойского) то вообще войдёт в историю Украины. :-Q Если рулит правильно и не жмёт бабло в Украину то почему нет? Хмельницкий,Выговский,Сагайдачный,Мазепа были далеко не бедными козаками и стали гетьманами исключительно благодаря капиталу.
И хотя я нейтрально отношусь к Баранову (а если бы не вступал в ПР то относился бы положительно) но я считаю что человек Коломойского будет полезен для сохранения спокойствия,мира и унитарности в нашем регионе.

СообщениеДобавлено: 18 июн 2014, 08:13 
Модератор

Славянин писал(а):
dionis писал(а):
Славянин писал(а):

Ну в данном случае симпатии народа просто на стороне Коломойского. А если ещё он сам себе воздвигнет памятник длинной в пару тысяч км (стену Коломойского) то вообще войдёт в историю Украины. :-Q Если рулит правильно и не жмёт бабло в Украину то почему нет? Хмельницкий,Выговский,Сагайдачный,Мазепа были далеко не бедными козаками и стали гетьманами исключительно благодаря капиталу.
И хотя я нейтрально отношусь к Баранову (а если бы не вступал в ПР то относился бы положительно) но я считаю что человек Коломойского будет полезен для сохранения спокойствия,мира и унитарности в нашем регионе.

Благодаря ли Баранову, или наоборот - вопреки, у нас спокойно в области. А быть ли ему с Коломойским или не быть, тут кажется главное, чтобы он Прошенко удовлетворял)).

СообщениеДобавлено: 21 июн 2014, 09:37 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

Войско баранов, возглавляемое львом, всегда одержит победу над войском
львов, возглавляемых бараном. (Наполеон) XD

СообщениеДобавлено: 21 июн 2014, 16:37 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

Выложу сюда... интервью с Геннадием Корбаном, Заместителем Коломойского в ДнОГА... Любопытно и интересно, а у нас может такой вариант прокатить и если да ( а собственно почему нет), то кто бы мог такие "реформы" возглавить в Запорожье?)))

ЯК КЕРІВНИЦТВО ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ ЗАБЕЗПЕЧУЄ СПОКІЙ У РЕГІОНІ, РОЗПОВІДАЄ ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ГЕННАДІЙ КОРБАН

ЯКБИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНА БУЛА КОМПАНІЄЮ, ІГОРЯ КОЛОМОЙСЬКОГО МОЖНА БУЛО Б НАЗВАТИ ГОЛОВОЮ ЇЇ ПРАВЛІННЯ, А ГЕННАДІЯ КОРБАНА – ВИКОНАВЧИМ ДИРЕКТОРОМ. Він постійно на місці..

Розмовляємо російською. Корбан говорить спокійним і тихим голосом, хоч би про що йшлося.

Тут постійний потік людей. Коли йдете з роботи?

— Коли о першій ночі, коли – під ранок. Раніше, звичайно, графік вільніший був. Я жив, як нормальна людина.

З яким настроєм прийняли пропозицію Коломойського стати його заступником?

— Із певним ентузіазмом. Але навіть не уявляв, із чим доведеться стикнутися. І ніхто не уявляв.

Що виявилося найтяжчим?

— Війна. Треба було налагодити роботу спецслужб, міліції. А корупція і всі подібні проблеми – вирішуються на раз. Викликаю директорів чи відповідальних чиновників – і пропоную їм з'їздити на екскурсію в "Донецьку народну республіку". На цьому корупція закінчується. Вони чесно розповідають усе, як є. Тепер найбагатші чиновники несуть соціальне навантаження. Наприклад, є жінка, яка 15 років чекає на квартиру. Під колеса думала кидатися. Зараз особливо зухвалий і багатий чиновник виступить спонсором. Я йому запропонував це зробити, а він не зміг мені відмовити. Отак відновлюємо справедливість.
Який у чиновників рівень професіоналізму?

— Досить високий. Їм просто потрібні правильні стимули та ідеологія, й тоді вони починають по-іншому працювати. Очі горять. Якісно і дуже професійно виконують свою роботу. Тим, у кого є конфлікт інтересів між бізнесом і роботою чиновника, пропоную йти у бізнес.

Ви ж теж бізнесмен.

— Я у своєму офісі вже давно не був, місяців зо три.

Корбан закурює Marlboro.

Ви спілкуєтеся з олігархами. І з тими, в яких протилежна точка зору на події в країні. Наприклад, із Вадимом Новинським, який вимагає припинити антитерористичну операцію. Яке це спілкування тепер?

— Його практично нема. Запитую по справи, здоров'я. Вітаємо один одного на день народження та й по всьому. З Новинським нема сенсу говорити про нинішню ситуацію. Тому я не марную на це час.

На Ахметова теж не марнуєте? Він із початку конфлікту своєї позиції не змінив?

— Не змінив. Він нам нічим не допомагає, та й ми ні про що не просимо. Вже скоріше йому допомога потрібна. Хоча й він ні про що не просить.

Думаю, він дещо втратив відчуття реальності.
А вихідці з Дніпропетровська – Пінчук, Тігіпко – якось допомагають?

— Абсолютно пасивні. Деякі речі їм складно пояснити. Спитав недавно Пінчука: "Ваша донька тут, у Дніпропетровську, живе?" Відповідає: "Так". – "І що, їй комфортно?" – "Очевидно, вона спокійно ходить вулицями з дитиною, їздить куди хоче". – "Може, й ви у чомусь візьмете участь?" Він відповів: "Ні. Усе, що ти робиш, правильно. Але лаври пожинає Коломойський". Пінчук усе сприймає крізь призму особистих стосунків. А це тут зараз ні до чого.

Вам належить фраза: "Коли голодні приходять до влади, вони в першу чергу починають грабувати". Зараз президентом став Петро Порошенко. Ніби не голодний. Які надії на нього покладаєте?

— Сподіваюсь на сильного, рішучого, справедливого президента. Перелік того, що він має зробити, дуже довгий. Поясню на прикладі. Якось я купив магазин "Дитячий світ", на місці якого зараз стоїть торговий центр "Пасаж". Це був симпатичний будинок, шкода було його ламати. А мій друг Геннадій Аксельрод ходив-ходив, а тоді й каже: "Доведеться знести". Я йому: "Як? Центр міста, такий будинок… Шкода зносити, давай реконструюємо". Він: "Нічого не вийде". Знесли, побудували нове з нуля. Отак і з цією країною. Її безглуздо реконструювати. Це наче ліпити горбатого. Треба просто всіх звільнити й поставити інших, якісніших і новіших. Дати їм нормальні стимули.
Ви у владу чому пішли?

— З кількох причин. У Торі написано, що євреї – завжди за владу. Знаєте, чому? Бо якщо нема влади – люди починають їсти одне одного. І першими, кого вони з'їдають – це євреї. Але це не головний стимул. Говорити про патріотизм зараз надто пафосно й нещиро. Але в Дніпропетровську з ним зараз усе серйозно. Для Києва й Західної України це звична річ, вони – українці до мозку кісток. А в Дніпропетровську це – як перший секс. Зовсім інші відчуття. Квітково-цукерковий період у нас з Україною зараз.

А що захопило?

— Ми просто не хочемо в Росію. Не хочемо. Нам подобається ця країна, вона дуже затишна, нема тут російського жаху й ніколи не було. У Росії тайга – закон, а прокурор – ведмеді. Нам так жити некомфортно. Тому ми й захищаємо Україну.
Ситуацію в місті й області вдалося переламати, бо ваша команда така крута, чи тут від початку було спокійніше, ніж на Донбасі?

— Спочатку було досить напружено. Теж були бунти й усе решта. Ішла кропітка робота, ми намагалися всіх почути, самі говорили. Підкидали гроші. На Сході є принцип: "Правитель має в себе влюбити. Якщо когось не можеш влюбити – маєш його купити. Не можеш купити – повинен убити". Це правило працює. Когось ми влюбили, когось – купили, а когось і вбиваємо.

Знову дзвонить телефон. Ігор Коломойський. Корбан 2 хвилини уважно слухає.

— Ні, я не хотів. Не хочу туди їхати. Я краще на концерт піду. Вакарчук, так. Підстрахуєте з цього приводу? – наступного вечора, 7 червня, у Дніпропетровську виступав "Океан Ельзи". Тоді ж у Києві тривала інавгурація Петра Порошенка.
У вас рейдерське минуле. Люди побоюються, що почнете піджимати під себе регіон.

— Це не відповідає дійсності. Я нікого не піджимаю, лише чиновників. Зібрав недавно міськвиконком, усі ці комунальні підприємства. Заходжу до них, кажу: "Ну вітаю, панове мародери. Крок номер один – усі на детектор брехні. Крок номер два – всі стаєте на реєстр платежів, тобто під повний контроль витрат". Далі підняв одного, питаю, скільки заробляє. Відповідає: 2600 гривень. Ще й каже, що живе на ці гроші. Одразу запропонував йому написати заяву на звільнення. "А чого?". Кажу: "Бо ви брешете, просто брешете. На 2600 гривень жити об'єктивно не можна. Тому в минулому копатися не буду, але з сьогоднішнього дня все, що ви заробляєте чи тирите – перевірятиму. Наприклад, зі своїх джерел знаю, що міське кладовище заробляє 700 тисяч гривень на місяць. Пане директор, наступного місяця на рахунку кладовища має бути 700 тисяч. Не буде – я не поведу вас до прокурора, ні. Поїдете на екскурсію в "Донецьку народну республіку".

Такі от методи – часом і до стіни людей доводиться ставити. Міліцію, наприклад
У цьому кабінеті?

— Так. Вони зайшли сюди, я взяв автомат і кажу: "Ану, суки, ставайте до стінки, сволочі. Доки ви набиваєте кишені, там люди гинуть". Вони тут транспортників притискали – продовжували свою брудну справу. Довелося поміняти міліцію.

Справді, недавно начальник міліції пішов.

— Але довго, гад, опирався. Кричав: "Я тебе заарештую!" Я кажу: "Ну, йди сюди, арештовуй. Ти мене заарештуєш, а я тебе розстріляю. Давай, хто раніше". Жорстко, але що робити? Війна.

Є думка, що це не зовсім правильно. Нехтується закон, інші формальності.

— Звісно. Але якщо б ми діяли за законом, у нас тут давно вже чеченці були б. Якби я не перекрив залізницю, вони б сюди безперешкодно приїхали. Бо електричку Ясинувата – Дніпропетровськ узагалі ніхто не перевіряє й не зупиняє. А Ясинувата – це аж за Донецьком. В якийсь момент довелося подзвонити директору Укрзалізниці Остап'юку і сказати: "Зупини поїзди". Говорить: "Я не можу". "Тоді передай мені під контроль станції, що заходять на нашу територію". – "Теж не можу. В мене диспетчеризація зламається". А я йому тоді: "Чуєш, ти? Мені чхати на твою диспетчеризацію. Я зараз поставлю КамАЗи на рейки, й ніхто нікуди не поїде".
Передав контроль?

— Звичайно. Зробив зупинки, змінив розклад поїздів. І все – за один день.

Яка у вас зараз сфера відповідальності?

— Я втручаюсь у будь-яку сферу. У всі.

Кажуть, ви "тримаєте" область у тактичному плані, тоді як Коломойський виступає швидше як бренд.

— Ні, це не так. Коломойський рухається у своєму графіку, але він дуже багато робить і є головним натхненником наших ініціатив. Часто звертає увагу на речі, які я не встиг побачити. Скажу так: за ним закріплена стратегічна, а за мною – тактична робота. Щоб координуватись, ми зідзвонюємося разів по 20 на день.

Вкотре дзвонить телефон. На зв'язку - дирекція заводу Південмаш.

— Вважайте, контракт уже підписано. Для офіційного паперу треба, щоб був Ігор Валерійович. Він завтра на інавгурації, ви там теж будете? Ну от, там і побачитесь. А в мене для вас приємна новина: подзвонив великий французький концерн, і каже: стукаємо, шукаємо – де Півден­маш? Де ці ракети? Не можемо достукатись. Я їх запросив, щоб приїхали по ваші ракети. Вони готові брати. Коли можемо побачитись? Я постійно на місці. А щодо рушниць, давайте наступного тижня. Добре? Домовились.

— КОЛИ МИ ЗРОЗУМІЛИ, ЩО В КРАЇНІ ВІЙНА – А МИ ЗРОЗУМІЛИ ЦЕ, МАБУТЬ, НАЙПЕРШІ – я сказав: ми, звичайно, можемо робити, як написано у Сунь-Цзи: "Доки ти слабкий, роби вигляд, що ти – сильний". Ми робили вигляд, що сильні. Але тепер треба стати справді сильними. Що треба для цього? Створювати територіальну оборону, набирати батальйони, озброювати людей. Ми це зробили, і зараз можемо дозволити собі другу фазу: "Коли ти сильний, роби вигляд, що ти – слабкий".

Що буде з Донеччиною й Луганщиною у середньостроковій перспективі?

— Є два сценарії. Найгірший – це югославський, і я передбачаю, що так і буде. Хоч мені й не хочеться про це думати.

Югославський варіант обмежиться лише тими областями, чи можливі ще?

— Ні, тільки там.

А другий варіант який?

— Він досить швидкий. Треба оголосити воєнний стан, призначати воєнну комендатуру – і вбивати. Як людина, досить близька до війни, і така, що розмовляє з ополченцями з тих чи інших питань, я розумію, що просто так вони зброї не складуть. Їм треба тікати в Росію, а вона для живих закриває кордон. Гроби пропускають, а для живих – закривають. Вони, умовно, скинули сюди свій "Правий сектор".

І попрощалися з ним?

— Так. Пообіцяли їм гроші, сім'ям – щось іще. І все.

А що робити з донбаським населенням, яке не любить Україну?

— Я думаю, люди там готові до будь-якого варіанту, аби було спокійно.

Крим втрачено?

— Так. Крим втрачено, і вважаю, що назавжди.

Навіть коли Путін піде?

— У Росії буде спадкоємність влади. Плюс у них амбіції, імперська ця штука. Вони Крим не віддадуть.

Росія, очевидно, залишиться таким же сусідом Україні, як зараз.

— Україна повинна перетворитися на Латвію. Латвія ненавидить Росію. Покоління мусять ненавидіти Росію, саме ненавидіти.

Що це дасть?

— Ми станемо нормальною європейською країною. З нормальними, європейськими цінностями. Так, у нас не буде Криму. Та й біс із ним.

І не буде Донбасу?

— Донбас буде. Питання, чи треба він. Росіяни кинули Донецьк і Луганськ із дуже простої причини. Ці регіони мають економічний сенс, лише коли забираєш Одесу й Дніпропетровськ. Донецьк і Луганськ – це шахти й металургійні потужності, переробка. Без сировини переробка нічого не значить. Сировина ж – на Дніпропетровщині. Тут уся руда України, починаючи від залізної й закінчуючи марганцевою, урановою, рідкоземельними металами. А Одеса – це порти, аміакопровід, нафтопровід, газопровід. Без цих двох областей Донецьк і Луганськ – просто тягар. Харків теж Путіну сильно не треба – бо нічого там нема.

Турбоатом хіба.

— Так, це підприємство замкненого циклу. Але заради нього одного нема сенсу воювати. Загалом замкнені цикли знаходяться тут і в Одесі. Південмаш, наприклад. Путін не зробив свою ракету, його "Протон" – повне фуфло, вона вибухає, брудна. А наш "Зеніт" працює на керосині, це чиста й надійна ракета.

Така була стратегія в Путіна. І коли він почав реалізовувати свій план, за столом раптом з'явився ще один гравець – Коломойський. І завадив трішки російським планам. І тоді Путін вирішив: ну, раз так, я поруйную вам виробничі потужності. Це те, що відбувається зараз на Донбасі. Що це означає для країни-сусіда? Що її виробничі потужності матимуть вищий попит.

А люди?

— Путіну начхати на людей. У нього таких 150 мільйонів.

Ще кілька мільйонів слов'ян йому точно не ­треба?

— Йому вистачило і двох мільйонів, що є в Криму, половина з яких – пенсіонери. А цих люмпенів куди тягнути? У Ростовській області закрили всі шахти. Усі! Тому навіщо йому шахтарські Луганськ і Донецьк?

Путін – стратег, великий глобальний гравець. Він – той, хто рухає шаховими фігурами, а не той, хто знаходиться на дошці. Путін – за її межами, і я це визнаю.

Заходить секретарка. Показує конверт. Видно, що там пачка грошей.

— Це 5 тисяч? – питає Корбан. – Передай, це за бронежилети.

Путін ненавидить Україну. Ненавидить кожною своєю клітиною, я це відчуваю. Він і весь кооператив "Озеро" (елітний дачний кооператив у Карелії, більшість членів якого становлять нинішню політичну верхівку Росії. – "Країна"). Це люди, які ненавидять Україну. Які вважають, що такої нації немає.

Що нас врятує?

— Я вважаю, що в України повинна бути інша воєнна доктрина. Бо щойно все почалося – стало видно, що армії в нас немає. При всьому цьому, військові – дуже пристойні люди, на них зараз усе тримається. Доки ці покидьки, менти й комунальники, заробляють тут гроші, військові – бідні, в багні та в лайні – не сплять і не їдять. І в будь-який час можна їм подзвонити й завжди буде адекватне ставлення й питання швидко вирішиться. Є свої нюанси, але коли починаєш із ними говорити й кажеш: давайте зробимо трішки не так, як усі звикли – вони спокійно на це йдуть. Міліція ж – ні. Це просто вороги народу, всі поголовно. Звільняти треба всіх без винятку. Бо вони сприймають роботу як свій бізнес. А коли виникає гостра, нестандартна ситуація – лягають на спину й підгинають лапки. Ховаються, вимикають телефони. Але при цьому не забувають грабувати. Таке відчуття, що війна їх не стосується. От і виявляється, що ворог – у тилу.

Доктрина має бути проста. Недавно Україна зробила секвестр бюджету й виділила десь 8 міль­ярдів гривень на армію. Іще щось виділяють, і ще щось і ще щось. Якщо все це "щось" порахувати, то можна за півтора мільярда доларів на рік сформувати професійну озброєну до зубів 50-тисячну армію. А нинішню відпустити, сказати "спасибі, хлопці, йдіть додому". Ті ж хай воюють.

Зараз на Дніпропетровщині, уже виходить, по суті приватна армія – батальйони "Дніпро".

— По суті, так. Ми їм доплачуємо, гроші самі дістаємо. Формально, ці батальйони при Міноборони та МВС, але фактично – у нашому розпорядженні. Сухими пайками ми також їх забезпечуємо, як і спальними мішками, бронежилетами, формою. Всім, окрім зброї, тому що на зброю треба отримувати наряди.

Це не б'є по кишені?

— А що робити? Зате люди на Дніпропетровщині спокійно гуляють із дітьми, не бачать війни. Це всього лише гроші. Залучаємо спонсорів, кажемо: "Дайте, скільки можете. Ми вам за це будь-які послуги адміністративні надамо. Податкову приберемо, пожежників".

Раніше ваше ставлення до грошей було інакше: "Гроші – це мірило свободи. Що більше маєш – то довший твій ланцюг". Тобто вони для вас перестали бути цінністю?

— Мабуть, перестали. Одна річ – коли приходиш у владу по гроші, а інша – після бізнесу. Це еволюція. Раз уже так вийшло – думаю, ми якось знайдемо спосіб, де взяти потім.

Тобто, зиск якийсь матимете?

— Я не кривитиму душею й не казатиму, що ми тут – безсрібники. Ми сподіваємося, що знайдеться вдячна тема, де зможемо чесно заробити. Це ж справедливо? Так.

ПРОЩАЮЧИСЬ, ЗВЕРТАЄМО УВАГУ НА ЄДИНУ СЕРЕД ПАПЕРІВ НА РОБОЧОМУ СТОЛІ КНИЖКУ: РОСІЙСЬКЕ ВИДАННЯ "ДОБРОБУТУ ДЛЯ ВСІХ" ЛЮДВІГА ЕРХАРТА – міністра економіки й канцлера Німеччини в середині минулого століття.

— Ця книжка про те, що для покращення стану економіки треба підвищити платоспроможність населення. Особливо це важливо в неспокійні часи – щоб не було революції бідних. Ми змусили всі підприємства області підвищити людям зарплату на 20 відсотків. Це зробив "Приват", зробили і всі решта. ­Людям треба дати якусь копійку в кишеню – хай підуть у ресторан, витратять на таксі, сорочку куплять. Зараз воюю в цьому плані з Криворіжсталлю. Індійські власники пручаються. Але в нас є для них відповідь. Їхні ж працівники їх же на роботу не пустять. Кажу тамтешнім профспілкам: "Готуйтесь. Не підвищать платню – зберемо мітинг перед їхнім офісом. Власник повинен ділитися з робітниками".

Якщо вдасться – нова влада Дніпропетровщини "влюбить" у себе ще кількадесят тисяч людей.

http://gazeta.ua/articles/events-journal/_vzyav-avtomat-i-kazhu-anu-suki-stavajte-do-stinki-doki-vi-nabivayete-kisheni-tam-lyudi-ginut/564393 Полностью здесь. Описания "деятельности" Корбана до... чего он и не скрывает...

СообщениеДобавлено: 21 июн 2014, 17:02 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

Что-то я не заметил массового повышения зарплат в городе, а у бюджетников так дай боже чтобы не забрали то что есть.

СообщениеДобавлено: 21 июн 2014, 17:04 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

КотМатроскин писал(а):
Что-то я не заметил массового повышения зарплат в городе, а у бюджетников так дай боже чтобы не забрали то что есть.

А вы из Днепропетровска?

СообщениеДобавлено: 21 июн 2014, 17:09 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

Я из Запорожья, надо будет звякнуть знакомым на ферросплавный поинтересоваться - они к Привату относятся

СообщениеДобавлено: 21 июн 2014, 17:43 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

КотМатроскин писал(а):
Я из Запорожья, надо будет звякнуть знакомым на ферросплавный поинтересоваться - они к Привату относятся

Ну речь то в интервью шла о Днепропетровске... и даже не о группе "Приват" в целом... Так что феррик могли и прокатить)

СообщениеДобавлено: 21 июн 2014, 23:28 
Трибунал

ХорошаЯ, Корбан поступает правильно?

СообщениеДобавлено: 21 июн 2014, 23:31 
Трибунал

Славянин, Хочется лечь под Коломойского? История ничему не учит. Сейчас в Днепре шухер и передел, а вас кормят сказками XD Несколько лямов в добровольцев - пару десятков лямов на счету. Бизнес

СообщениеДобавлено: 22 июн 2014, 02:18 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

forced to win писал(а):
Славянин, Хочется лечь под Коломойского? История ничему не учит. Сейчас в Днепре шухер и передел, а вас кормят сказками XD Несколько лямов в добровольцев - пару десятков лямов на счету. Бизнес

Попробую выразиться теперь вашей терминологией (хотя я натурал) . Если "Бердянский" шевелится вяло то вот-вот получим Харьков и Одессу (колорадские ленточки на 9 мая лацканах гос.мужей помним? ) . Поэтому да, хочется лечь под проукраинского политика.
А местной элиты,а уж тем более проукраинской, у нас и не было никогда, не сложилось.

СообщениеДобавлено: 22 июн 2014, 10:25 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

forced to win писал(а):

Правильно?... Идя в разрез установленным правилам( законам)? - нет... Меня поразили и описываемые методы и вообще сама риторика ( потому и выложила это и-вью для обсуждения )... Если честно, я вообще не представляла какими методами и чьими руками поддерживается порядок в Днепропетровске... Просто определение "порядок как у Каломойского" для не знающих обстоятельств, может стать нарицательным и мечтой обывателя... Я за : честную милицию, не ворующих чиновников, чистоту и порядок в городе, стабильные рабочие места и минимум безработицы и т.д... И, по большому счету, меня лично не касается, как достигается порядок - если он есть... И Днепр, вроде бы реальное подтверждение возможности...Но умом то я понимаю, что ни какая это не омрияна демократия и евростандарт... это просто более гуманный хозяин... И если мои (или чьи то) интересы пойдут вразрез с хозяйскими то ловить нечего, и перемелют не моргнув, а это уже страх... и это хреново...

СообщениеДобавлено: 22 июн 2014, 11:55 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

ХорошаЯ писал(а):
forced to win писал(а):

Правильно?... Идя в разрез установленным правилам( законам)? - нет... Меня поразили и описываемые методы и вообще сама риторика ( потому и выложила это и-вью для обсуждения )... Если честно, я вообще не представляла какими методами и чьими руками поддерживается порядок в Днепропетровске... Просто определение "порядок как у Каломойского" для не знающих обстоятельств, может стать нарицательным и мечтой обывателя... Я за : честную милицию, не ворующих чиновников, чистоту и порядок в городе, стабильные рабочие места и минимум безработицы и т.д... И, по большому счету, меня лично не касается, как достигается порядок - если он есть... И Днепр, вроде бы реальное подтверждение возможности...Но умом то я понимаю, что ни какая это не омрияна демократия и евростандарт... это просто более гуманный хозяин... И если мои (или чьи то) интересы пойдут вразрез с хозяйскими то ловить нечего, и перемелют не моргнув, а это уже страх... и это хреново...

сейчас у нас (украина) есть враг - путин со своим русским миром. путин поступает как ему выгодно, а не "как правильно".
у нас есть союзники - обама и ес. которые тоже поступают так, как им выгодно.
и скажите мне пожалуйста, чего МЫ можем добиться в этой ситуации, поступая "правильно"? доблестно и благородно умереть как государство? приобрести в друзья кадырова и чечен?
как по мне - та ну её нах такую "правильность"!

СообщениеДобавлено: 22 июн 2014, 22:26 
Залётный (ая)

ХорошаЯ писал(а):
Но умом то я понимаю, что ни какая это не омрияна демократия и евростандарт... это просто более гуманный хозяин... И если мои (или чьи то) интересы пойдут вразрез с хозяйскими то ловить нечего, и перемелют не моргнув, а это уже страх... и это хреново...
Ну на данный момент Коломойский, Корбан, Филатов реально очень сильно прислушиваются к мнению общественности и много инициатив запустили именно услышав "голос снизу". Так что это как раз демократия. Интересы интересами, но Коломойским на данный момент в первую очередь движут амбиции - и имхо он уже многими своими интересами пожерствовал лишь бы войти в историю, как человек, который бросил и удасно бросил вызов всемогузему Путину.

СообщениеДобавлено: 22 июн 2014, 22:41 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

Lastochka) писал(а):
Ну на данный момент Коломойский, Корбан, Филатов реально очень сильно прислушиваются к мнению общественности и много инициатив запустили именно услышав "голос снизу". Так что это как раз демократия. Интересы интересами, но Коломойским на данный момент в первую очередь движут амбиции - и имхо он уже многими своими интересами пожерствовал лишь бы войти в историю, как человек, который бросил и удасно бросил вызов всемогузему Путину.

Вы всерьез в это верите?

СообщениеДобавлено: 23 июн 2014, 05:37 
ГигаПисец

Нравится фраза что на 2600 объективно жить нельзя.....а зарплаты то у нас хорошо если 2000, знакомый в Днепре на заводе работает - была зарплата 2 500, сейчас 4 дня работают и получает около 1000 гривен. и в чем объективность? А порядок будет когда люди в голове у себя наведут порядок,, когда будет капк бы это сказать, искренняя любовь к стране и желание жить хорошо.

платим около 100 гривен за обустройство дома - лампочки меняем сами, хоть бы кто потрудился, в подъездах срань, самим пришлось скидываться и делать ремонт, протекла турба в подвале - приехала дежурная машина, каким-то чудом забили пробоину и на след. день пробило еще 2 - в итоге сдавали деньги на хоть какой-то ремонт, при этом в ПРЭЖО разводят руками и яро доказывают. что меняют лампочки и все делают сами.

У людей в голове разруха, одна мысль что бабки воруют, что мы никому не надо. У всех поснимали премии и надбавки, люди получают 1000-1500 гривен при этом платят за квартиру ого-го сколько.

Надо самим объединятся, отказываться от лжеуслуг, самим наводить порядок. Порядок начинается с каждого из нас, у нас в голове. Когда у нас, образно говоря, вокруг порядок - нам и спокойнее.

Мысли путаются, извините за такой поток.

Я просто искренне верю, что все именно в наших руках, если мы начнем за собой убирать, сами волноваться за то что твориться в нашей жизни и будет хорошо.
Просто вот на обыкновенном примере отношений с прэжо, надоело жить в "темноте" где можно ноги переломать, в обоссанных. извините за выражение, подъездах. Вместе, изменив свое мышление, мы сможем у нас здесь на нашей земле навести порядок

СообщениеДобавлено: 23 июн 2014, 05:48 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

Alena писал(а):
Я просто искренне верю, что все именно в наших руках, если мы начнем за собой убирать, сами волноваться за то что твориться в нашей жизни и будет хорошо.
Просто вот на обыкновенном примере отношений с прэжо, надоело жить в "темноте" где можно ноги переломать, в обоссанных. извините за выражение, подъездах. Вместе, изменив свое мышление, мы сможем у нас здесь на нашей земле навести порядок

В этих фразах: "все в наших руках", "если не мы, то кто?" и кроются все наши беды.
Банальный популизм. Банальнее не бывает.
Этот популизм привел к тому, что некогда уютный (несмотря на заводы) Запорожье-превратился и превращается в развалины. То, что было (освещение во дворах, деревья и пр.) уничтожено, а архитектура калечится пристройками и тому подобными сооружениями.
Автобусов практически нет, 1 пивзавод с мясокомбинатом областного значения и сопутствующими им магазинами (обеспечивающими рабочие места) ушли в небытие.

Эти фразочки прививаются властьпредержащими исключительно для того, чтобы снять с себя ответственность.

Нет желания что-то менять. Был живой Александр Поляк-было желание, сейчас нет.

Задумайтесь об этом и мысли путаться не будут. Достаточно принять ряд законов на местном уровне-проблемы исчезнут.

Хочешь быть автоперевозчиком-изволь купить автобусы, которые будут отбиваться не за месяц.
Хочешь выгулять собаку-пожалуйста, вот спец. место. Насрала собака в парке - 1000 грн. штраф за 1 раз, 3000 грн. за все последующие.
То же самое и по остальным вопросам.

СообщениеДобавлено: 23 июн 2014, 22:39 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

Чёто о 100 днях никто и не обсуждает... Как и не было ничего... :-D

СообщениеДобавлено: 24 июн 2014, 02:06 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

Prometej писал(а):
Чёто о 100 днях никто и не обсуждает... Как и не было ничего... :-D

Был трамвай на дровах в Бердянск и .... всё :-Q Вся Украина чё то там люстрирует а у нас тихо как в гробу, впрочем как всегда.

СообщениеДобавлено: 24 июн 2014, 07:44 
ГигаПисец

Цитата:
В этих фразах: "все в наших руках", "если не мы, то кто?" и кроются все наши беды.
Банальный популизм. Банальнее не бывает.
Этот популизм привел к тому, что некогда уютный (несмотря на заводы) Запорожье-превратился и превращается в развалины. То, что было (освещение во дворах, деревья и пр.) уничтожено, а архитектура калечится пристройками и тому подобными сооружениями.
Автобусов практически нет, 1 пивзавод с мясокомбинатом областного значения и сопутствующими им магазинами (обеспечивающими рабочие места) ушли в небытие.

У нас в доме народ собрался - создали ОСМД, сделали ремонт в подъездах, высадили цветы, поменяли "сантехнику", отстояли право на пустыре сделать собственную стоянку во дворе, теперь вот собираемся скинутся на утепление фасада и уже как-то жить лучше стало, а не ждать пока кто-то там примет закон и мы подождем до 2020 года пока до нас дойдет. В ЗП 244 лифта в плохом состоянии, из них больше 40 вышли из строя, остальные страшно. Знакомые скинулись и сделали капитальный ремонт - по 300* гривен с квартиры, посчитали аммортизацию -выходит по 2 грн. с квартиры в месяц. Зато с ребенком спокойнее ехать в лифте, а не когда они падают.

Цитата:
Достаточно принять ряд законов на местном уровне-проблемы исчезнут.

Хочешь быть автоперевозчиком-изволь купить автобусы, которые будут отбиваться не за месяц.
Хочешь выгулять собаку-пожалуйста, вот спец. место. Насрала собака в парке - 1000 грн. штраф за 1 раз, 3000 грн. за все последующие.
То же самое и по остальным вопросам.
[/quote]

За штрафы согласна, это дисциплинирует.

Но от своего мнения ни в коем случае не откажусь. Поверьте, Вам никто не станет утеплять фасад или что-то в этом роде, пока Вы сами не сделаете этого. Вот и все просто.

СообщениеДобавлено: 24 июн 2014, 07:54 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

Alena писал(а):
Поверьте, Вам никто не станет утеплять фасад или что-то в этом роде, пока Вы сами не сделаете этого. Вот и все просто.

Случаются все же странности, по Авалиани, полностью поменяли проводку в подъездах, канализацию вводную и по подвалу… Кровлю с ливневками, высыпавшиеся кирпичи, заменили. В подъезде поставили МП окна, ну и побелили покрасили, да, отмостку вокруг дома переделали… Все делал ЖЕК.

СообщениеДобавлено: 24 июн 2014, 07:57 
-КРАСАВЧЕГ ZаБора-

Алена, я никоим образом не умаляю вклад ваш и вашего окружения в благоустройство города.
Только уважение.
Но поймите, власть предержащим это весьма выгодно, значит больше разворуют под шумок.

Часовой пояс: UTC + 2 часа