Форум Запоріжжя

ЗаБор - міський портал Запоріжжя
Текущее время: 18 июл 2025, 11:41

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: У Польщі закрили українську ТВ програму
СообщениеДобавлено: 04 авг 2009, 14:45 
"У Польщі закрили українську програму"
http://www.bbc.co.uk/ukrainian/indepth/ ... v_kk.shtml

"Польське громадське телебачення TVP прийняло рішення закрити єдину україномовну передачу доступну телеглядачам на території Польщі "Теленовини".
Представник громадського телебачення в офіційному документі каже, що україномовна передача коштує забагато - 14000 злотих, тобто 4500 доларів на місяц, а, окрім того, має малу кількість глядачів (145 тисяч громадян Польщі дивиться кожен випуск "Теленовин")."

Цікаво , чи існують десь у країнах колишнього СССР українські ТВ програми?

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 04 авг 2009, 17:16 
Цитата:

Купи спутниковую тарелку и смотри сколько хочешь хоть украинские, хоть израильские программы.

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 05 авг 2009, 10:21 
Гутенберг писал(а):
Цитата:

Купи спутниковую тарелку и смотри сколько хочешь хоть украинские, хоть израильские программы.

Я маю на увазі права та можливості українців в країнах , де вони мають велику чисельність або автохтонну спільноту.

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 05 авг 2009, 11:33 
Почему закрытие российских ТВ в Украине - это "приведение сетки вещания в рамки закона". И украиноговорящее население поддерживает власть в этом вопросе, несмотря на то, что нарушаются права не 145 тысяч, а миллионов?
придерживайтесь позиции "моя хата с краю", пока не столкнетесь с такой же проблемой

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: 05 авг 2009, 15:46 
Телемастер писал(а):
Почему закрытие российских ТВ в Украине - это "приведение сетки вещания в рамки закона". И украиноговорящее население поддерживает власть в этом вопросе, несмотря на то, что нарушаются права не 145 тысяч, а миллионов?
придерживайтесь позиции "моя хата с краю", пока не столкнетесь с такой же проблемой

Я не бачив майже з дня розвалу СССР , щоб у нас існували в загальнодоступному ефірному ТВ російські канали , про яке "закритіє російскіх ТВ" тоді іде мова ?

Можливо Телемастер має на увазі користувачів приватного кабельного телебачення в Україні - їх 3млн.375тис. (дані за 2008 рік) з загальної кількості у 47млн.500тис. громадян країни. На кабельних каналах дійсно були присутні деякі російські канали . З "приватників" людей які розуміють тільки російську - кілька десятків тисяч . Найбільш чисельні так звані azery - вихідці з Азербайджану з курдських племен , очевидно , респондент Телемастер піклується саме про таких людей . Для них дійсно потрібен загальноукраїнський канал з курдською мовою трансляції . Я думаю , наша держава не збідніла , якби витрачала хоча б ту суму , яку донедавна витрачали поляки на українські теленовини. Крім того автохтонні у Запорізькій обасті татари-ногайці теж , очевидно , були б не проти передачі рідною мовою.

Щодо іноземних каналів , у даному випадку російських , дав практичну відповідь Гутенберг:
"Купи спутниковую тарелку и смотри сколько хочешь ..."
Хороший Телемайстер може вкластися у кілька сотень гривень - це дешевше посереднього телевізора. Нещодавно бачив об'яву , де пропонується супутникове ТВ "під ключ" за 800 грн , здається тлф. 95-58-95

Російська ж мова , на відміну від мов інших нацменшин , присутня практично на всіх українських каналах . Чого не скажеш про українську в Росії , незважаючи на мільйони україномовних громадян південної Росії.

Часовой пояс: UTC + 2 часа